sâmbătă, 1 mai 2010

SWEET STORY: Capitolul 3-Neliniste

BPOV

Dupa o noapte alba petrecuta la Culleni, m-am suit in masina si am pornit inspre casa, cu gandul sa ma odihnesc. Desi eram mai mult decat obosita, amintirile ultimelor ore nu imi dadeau pace. Dupa venirea baietilor, am luat cina cu totii in sufragerie la asa-zisa masa de sarbatoare, la insistentele lui Esme, care ne-a rasfatat practic printr-un meniu mai mult decat gustos. Era o bucatareasa exceptionala. Jasper venise si el sa ii intampine pe noii sositi astfel ca in mai putin de o ora gasca de prieteni era completa, iar incaperea era plina la propriu.

Dupa cina, am ras, am glumit si am povestit toate momentele memorabile traite de fiecare in parte, in timpul petrecut departe unii de altii. Spre deosebire de baieti, eu si cu Alice nu prea aveam cu ce ne lauda. In Forks, nimic nu este atat de interesant incat sa merite sa fie comentat. Astfel, noaptea a trecut pe nesimtite datorita relatarilor lui Emmett cu privire la viata “zbuciumata” din Seattle si a descrierilor cu lux de amanunte ale lui Edward referitoare la viata de student... Intr-un final, am decis sa ma indrept spre casa in ciuda comentariilor lui Alice. Am plecat motivand ca am nevoie de un somn bun in propriul meu pat, dar adevarul era ca incepusem sa ma simt prost in prezenta celor doua cupluri, care cu siguranta tanjeau dupa niste momente de intimitate. Nu ii puteam invinui.

Il urmaream din cand in cand pe Edward cu coada ochiului. Nu m-am gandit la cum se simtea el in prezenta celorlalti, dar sincer nici nu vroiam sa stiu. Cu siguranta, avusese sau avea chiar in prezent o iubita in Seattle. Era normal, nu? In plus, un tip ca el nu putea sa treaca neobservat, imposibil. Era de ajuns sa bata din palme si putea avea orice fata vroia, stiam asta. Probabil ca nu era pe deplin constient de efectele pe care le genera in randul femeilor, sau poate ca era doar modest, dar in orice caz nu ducea lipsa de admiratoare. Inca din liceu, era mai mult decat asaltat de fetele din jurul lui, dar el nu si-a manifestat niciodata interesul cu adevarat pentru nici una din ele. Ciudat...

Il priveam in tacere, si il observam serios, tacut, stapan pe sine. Ma ingrijora. Daca nu l-as fi cunoscut destul de bine puteam spune ca este doar obosit, dar eu simteam, stiam ca este ceva mai mult. Era diferit, ingandurat, distras, din cand in cand apucandu-si nervos puntea nasului cu degetele, ca si cum ar fi dezbatut o tema serioasa de gandire. Se gandea oare la o EA? De asta era atat de ciudat de cand venise, inchis in el, retras? Cu siguranta ii ducea dorul EI, oricine ar fi fost.



Curiozitatea ma macina amarnic, dar nu puteam face nimic in acest sens, ma simteam neputincioasa. Dar parca nu numai curiozitatea imi dadea tarcoale, mai era ceva ce nu-mi dadea pace, o furie inexplicabila, ceva ce nu mai simtisem niciodata pana acum. As fi vrut sa stiu de ce fel de femeie s-ar simti Edward atras; de fapt daca stau bine si ma gandesc nu era greu de ghicit. Cu siguranta, ar intra in discutie, o femeie puternica, indrazneata, stapana pe sine, atragatoare, cu simtul umorului, o femeie care sa fie pe masura lui, nu o fata stearsa, banala, ciudata ca mine...La dracu!...

Atunci am decis ca era cu adevarat momentul sa plec. La ce te asteptai Bella? Sa ramana singur o viata intreaga, doar pentru ca si tu esti singura? Sau mai bine zis, pentru ca ai refuzat toti baietii din liceu, pentru simplul fapt ca visai cu ochii deschisi la Edward ? Ar trebui sa nu mai fii atat de egoista si sa te bucuri pentru el. Da Bella, ai auzit bine ! Nu asa ar trebui sa faci, din moment ce pretinzi ca esti cea mai buna prietena a lui ? Atunci, daca se presupune ca ar trebui sa ma bucur pentru el, de ce lacrimile amenintau sa-mi acopere obrajii in timp ce conduceam spre casa? In sinea mea stiam raspunsul, dar era un raspuns pe care nu puteam inca sa il accept, nu eram pregatita...


-Neatza Bells, te-ai intors…Cum a fost petrecerea? Te-ai distrat? Ma intampina Charlie, cu privirea atintita in continuare pe ziarul de dimineata.

-Da, tata. A fost ok cu atat mai mult cu cat au venit si baietii acasa aseara. Ne-au luat prin surprindere.

-Adevarat ? intreba el, ridicandu-si privirea la mine. Pai astea sunt vesti
grozave, Bells.

-Da, sigur, grozave...

-Bells, esti bine ? ai ochii rosii. Ai plans ?

-Nu tata, sunt doar obosita, nu am dormit toata noaptea. Stii... am povestit, am glumit... am raspuns incercand sa port o conversatie normala, chiar daca imi era greu. Am nevoie doar de un somn bun si voi fi ok.

-Aham. Sigur Bells. Cum spui tu.

Cu inima stransa, am urcat in camera mea, incercand sa scap cat mai repede din discutia cu Charlie. Nu avea sa duca la nimic bun, mai ales ca banuiam ca el nu ma crezuse in totalitate. M-am schimbat in haine comode si m-am trantit in pat, incercand sa adorm, dar toate gandurile imi navaleau in cap parca sub forma unui filmulet... « Mi-a fost foarte dor de tine », privirea meditativa si atitudinea lui Edward din timpul serii...Toate se bateau cap in cap... Nu se potriveau... In cele din urma, am simtit cum alunec incet-incet in mrejele somnului, o perdea neagra si grea acoperindu-mi ochii...



EPOV

M-am ridicat din pat, trezit fiind de vocile si rasetele, ce pareau sa se auda din bucatarie. M-am uitat la ceas, nu inainte de a mai privi inca o data camera mea. Imi fusese dor de ea si ma bucurasem de faptul ca parintii mei au lasat-o intacta. Nu vroiam ca amprenta lasata de mine asupra camerei, sa se estompeze doar pentru ca nu mai dadusem de 2ani pe acasa. Multimea de cd-uri din biblioteca, asezate chiar dupa artisti, in ordinea anului aparitiei, as putea adauga (eram foarte meticulos atunci cand venea vorba de “mica” mea colectie ce numara peste 500 de titluri), numeroase carti, atat de literatura, cat si de specialitate, (tatal meu m-a ajutat sa imi completez colectia de carti de medicina), scaunul vechi din coltul camerei, pozele mele personale lipite de peretele dinspre rasarit, toate astea erau ale mele, ma reprezentau.

13:30, perfect, era timpul sa ma trezesc. M-am imbracat cu un tricou de un verde inchis, usor mulat pe corp, si cu o pereche de pantaloni comozi negri si am iesit din camera, indreptandu-ma spre bucatarie. Pe scari, am dat de un Emmett somnoros din cale afara. Era greu sa fii serios cand numai simpla lui prezenta era un motiv de amuzament.

-“Neatza” fratioare. Obosit? am intrebat ironic ridicand o spranceana. Hmm… sa fie oare din cauza lui Rose? Chiar atat de dura a fost cu tine aseara? i-am facut cu ochiul, inabusindu-mi un hohot de ras.

-Gelos, Teddy-Eddy?

-Nu-mi mai spune asa. Stii foarte bine ca urasc poreclele, am marait in raspuns.

-Si tu stii foarte bine ca imi face placere sa te tachinez, little bro, a adaugat cand am ajuns in bucatarie.

Aici, Jasper, Rosalie si Alice erau adunati toti in jurul mesei... jucand carti. Cred ca glumesti!!!

-Oooo...lume noua...lume noua. In sfarsit, v-ati trezit ! spuse Alice intorcandu-se cu fata la noi. Ati dormit bine? Instinctiv, m-am uitat la Emmett afisand un ranjet idiot pe fata.

-Daaa... am dormit ca un prunc. Emmett ma sageta cu privirea. Daca o privire ar putea ucide, ei bine, acum ar fi trebuit sa fiu deja ingropat. Eram rau, stiu ... dar nu ma puteam abtine. De ce sa renunt la micile distractii nevinovate?

Pentru o secunda Alice se uita nedumerita la noi, asteptand o continuare, dar o lasa balta vazand ca ea nu avea de gand sa vina.

-In fine, cum spuneti voi. Ce vreti sa facem astazi? Avand in vedere ca sunteti de abia veniti in oras, ma gandeam sa mai ramanem acasa un pic si sa vedem impreuna niste filme in seara asta. De acord? Sau aveti alte idei, pe care vreti sa le punem in practica? intreba Alice, scrutand cu privirea pe fiecare.

-Ooo..da. Multe idei de pus in practica !!! Multe idei...dar nu...nu azi. Clar nu !!! raspunse Emmett cu un cascat sanatos, frecandu-si ochii somnorosi, facandu-ne pe toti sa radem automat.

-Bine atunci, seara de filme ramane. Cine o aduce pe Bella ?

-EUUU!!! am raspuns automat, nelasand-o pe Alice sa formuleze intrebarea pana la sfarsit, fara sa-mi dau seama de tonul grabit. Ok, asta a fost ciudat. Ceilalti ma priveau cu subinteles afisand un zambet larg. Ceee?

-Oooo...nimic...nimic...raspunse Alice amuzata. Uram cand ma lua peste picior. Noi ne retragem in camerele noastre, mai spuse luandu-l pe Jasper de mana si indreptandu-se spre scari. Ne vedem diseara atunci? spuse Alice facandu-mi cu ochiul. Asta ce ar trebui sa insemne???

Cateva ore mai tarziu eram deja in fata casei lui Bella, ignorand ploaia violenta care incepuse de putin timp. Doar eram inapoi in Forks. M-am apropiat de usa de la intrare, si am batut usor de cateva ori, asteptand cu nerabdare. In cateva secunde, ingerul meu deschise usa, uitandu-se la mine cu o privire curioasa, muscandu-si nervos buza de jos, IAR. Ma innebunea, pur si simplu ma innebunea si partea cea mai interesanta era ca ea nici macar nu isi dadea seama de asta, nu-si dadaea seama ce efect are asupra mea. Jur ca imi venea sa o iau in brate si sa o sarut pana la epuizare, sa ii simt corpul lipit de al meu, sa ii.... Dumnezeule!!! CE ERA CU MINE? Edward stapaneste-te!!! Fii cuminte... Vrei sa o sperii in halul asta? Trebuie sa ai rabdare. Sa actionezi incet dar sigur...

-Buna, Bella, am inceput eu, incercand sa-mi tin respiratia sub control...

BPOV

Desi eram treaza de cateva ore, nu reuseam sa imi gasesc linistea, ma plictiseam de moarte. Charlie plecase la sectia de politie cu cateva ore in urma, asa ca fiind singura, m-am proptit in fata televizorului, schimband canalele in nestire. Se facuse deja seara, cand am hotarat in cele din urma sa pregatesc cina pentru mai tarziu. Cand aproape sa termin, am auzit 3 batai usoare in usa. Am deschis, nestiind la ce sa ma astept, si am ramas uluita. Dumnezeule... Respira Bella !

In fata mea statea rezemat de tocul usii un Edward, fresh, proaspat barbierit, imbracat cu o pereche de blugi albastru-inchis, un pulover de culoare gri usor mulat, ce ii punea in evidenta pieptul, si un sacou negru, elegant. Ca si cum vederea unui Adonis in fata mea nu era de ajuns, am fost si mai distrasa de parul lui, ciufulit ca de obicei, dar de data asta intr-un mod mai ordonat, daca exista asa ceva, care era acum ud si din care picurau incet stropi de ploaie. Era o priveliste care iti taia respiratia. Am inceput sa inghit in sec.... Uram ploaia, dar cu ultimele evenimente, sunt aproape sigura ca imi voi schimba parerea cat de curand.

Spre deosebire de ziua de ieri, ochii verzi ma fulgerau cu o privire inexplicabil de sexy care imi trimitea fiori in intregul corp. Ok! Eu sper ca nu am gandit ceea ce cred eu ca am gandit... Ce era cu el? Isi schimba atat de repede starile incat ma deruta... Mai ieri era distant, aproape rece si acum ma privea intr-un fel in care ma ametea trimitandu-mi valuri de caldura in tot corpul. Era in fata mea, aranjat, aratand mai bine ca niciodata, mirosul de colonie izvorandu-i din tot corpul, miros care era aprofundat, la randul lui, de ploaia de afara. Si toate astea pentru... cine? Pentru mine, Bella Swan? Posibil cred, la urma urmei, nu mai era nimeni acasa in afara de mine... Deci...

-Buna, Bella...Pregatita pentru o seara de filme?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu